Söndag och elimineringsdag

När folket på övervåningen vaknade undrade dom varför det rullade omkring lekakulor på golvet där uppe. Var kommer dom från?... Det vet jag *fniss fniss* gåtan fick dock ett svar när Micke kom upp och sa att han råkade få med sig ett par hem efter vår lilla promenad kvällen innan.
Frukost och kaffe!
Varmkörning, en snabbstart sen lite väntan på dagens första repa.
I första rundan mötte vi Birkenäs. Vinst! 4.24 och slutfart 267kmh. Härligt teamet. Tillbaka till depån kolla igenom allt och då allt såg bra ut hann grabbarna till och med att äta lite lunch, potatis och fläskkotlett i gräddsås. När vi sitter där och mumsar kommer Dojjan och säger 10 minuter till upplining. Oj då, ta det lugnt nu Johan är klart sen klä om. Nu är det dags igen. Men vad händer.... DUGGREGN! Sk-t oxå. Vi åker upp iallafall men då det börjar droppa mer och mer så dras bilen tillbaka till depån och nu regnar det rätt rejält. Vi väntar på uppehåll eller besked om vad som händer. Vid 2 tiden skulle det slutat regna men icke och halv 3 blåses tävlingen av. Vi hade faktiskt misstänkt detta och redan börjat packa så nu var det inte så mycket kvar.

16:15 var vi klara och bussen rullade ut från Veidec raceway i malmö. Ingela som hade lite ont i fötterna sätter sig i ett fotbad... hihi jo hon hade tagit med sig fotbaljan. Det händer mycket roligt på våra resor.
18:45 stopp i värnamo för att släppa av Richard som möter upp en vän där. Hej då Richard ses nästa gång. Johan och Jompa tankar bussen för hand med tratt och dunkar. Jonny och Uffe va lite hungriga och tog sikte på Burger King. 1 timme senare var vi på väg igen. Johan ville få på sig ett par skor men att stanna igen va inget alternativ så Jompa fick sätta sig bredivd på golet och assistera med både gasning och påtagning av skor, som sagt vi har väldigt roligt i våran buss för detta va en syn vill jag lova, tyvärr hann jag inte med att ta kort. 40 mil kvar.
Efter ytterligare 2 korta stopp för tankning och bensträckning rullade bussen äntligen in i vidja. Klockan hade hunnit passera halv 1 och alla var trötta så vi sa hej då och tackade för helgen som för övrigt varit kanon trots att bilen krävde mycket service.

Vi laddar om för Sundsvall. På återseende.

Hade bara en bild från söndagen

Lördag i malmö

Gomorron!
När jag ( Jessica) vaknade vid 9 hade teamet varit upp ett bra tag *skäms* men jag va lite trött. Frullen var intagen och det jobbas nu lite till på bilen. Johan packar skärmar. Klockan 12 går första repan idag.

11:30 Varmkörning. JA! Startmotorn funkar så nu ska det köras så det ryker här. Bra jobbat grabbar. Lunchen är förberedd. Bara att koka pasta och koka upp skinksåsen efter repa 1.

12:50 Dagens första repa är körd 4.19 273 kmh F-N VA BRA!!!

Gott med lite mat i magen... Nu är det snart dags för körning igen... tycker inte man gör mycket annat än äter och kör hihihi men det är ju det som är kul. Bilen är klar, föraren är klar och teamet är klara.

Andra repan 15:20. Bilen startar som den ska men sen hände en grej. Vi fick lite oljeläckage. Som tur va märktes det snabbt och Johan slår av. Allt är dock helt. i sparar på mettisen sa Johan och log lite på vägen ner till depån. Nu laddar vi om till sista rundan.

Efter en koll av bilen och en varmkörning var det så dags igen. 18:00 sa det "wroom" i maskinen och Johan drar till med ännu en bra repa. 4,17 och 277 blås över mållinjen. KANON!! Men vi blev nerpetade till kvaltvåa då ett annat team körde lite fortare. Men inte hänger vi läpp för det inte.
Nu ska det plockas isär för koll. Jag (Jessica) och Ingela börjar med middagen som ikväll består av tacos, gott. Vi har även Dojjan vid bordet ikväll.
OJ! Det är tur att dom kollar efter reporna för det hade gått lite trasigt så efter maten var det bara att börja mecka igen. Som tur är så är våra grabbar väldigt duktiga och lilla pärlan lagades.
Jag, Micke och Jocke från LL Racing tog en lite depå promis på kvällen och gick till banslut och hamnade mitt bland en massa lekakulor. Lite småkallt va det så vi gck tillbaka och lade oss. Natti natti.

Så här ser det oftast ut i vårat tält, meckas för fullt



God Morgon Malmö

Frukost intogs och sen va det bara att fortsätta mecka...
JAHA nu kom regnet oxå SUCK! Blåser det inte storm så regnar det.

Besiktning: Alla TD Bilar ifrån mälardalen har tydligen blivit feltaggade och har gått ut. Det disskuterades för fullt men nu har det blivit löst "puh". Nu väntar vi på Lasse och Richard sen måste det sluta regna så vi kan köra.

13:00 Lunchen intagen. Det bidde köttstroganoff med ris. Regnar fortfarande. Körtider idag klockan 14 16 och 18 men just nu ser det mörkt ut. Uffe har ett nytt uttryck om hur allt ska vara och lösa sig... "Ut och in, fram och tillbaka, hit och dit" Vi får hoppas han har rätt hihi.

13:30 kom så Lasse och Richard med hör och häpna SOLEN!!! Härligt grabbar. Nu ska bara banan torkas så kan vi nog få 1 repa idag

15:30 Då har vi varit hos TeeCee och grattat Totte på födelsedagen med tårta och en flaska bubbel i födelsedagspresent. Mycke uppskattat. Dom fick stå för kaffet som sattes på men till Lasses stora besvikelse smakade kaffet konstigt och det konstaterades att kaffefiltrerna hade legat i samma skåp som myggmedlet... dom hade sugit åt sig både lukt och smak och fick hällas ut... men Totte fick en till födelsedagspresent av oss då... KAFFE FILTER!

19:00 Första repan för helgen. Startmotorn bråkade igen på plattan så grabbarna i teamet fick putta igen men denna gång startade hon på en gång. Strålande grabbar. Tiden var värd att springa för 4:45 och 251 kmh. KVALETTA! Är det detta som kallas puttracing? *fniss fniss*

Som sagt trasig startmotor och nu meckas det för fullt igen. Jag (Jessica) frågade Johan om det gick att lösa på plats Johan svara - Med lite svensk uppfinnarglädje ska vi nog kunna lösa det, och skrattade.

21:00 Middagen avklarad. Grillat med klyftpotatis som tillagats på grill dom oxå. Sallad och goda såser om tillbehör. Efter maten fortsatte grabbarna skruva på bilen. Mer och mer folk dök upp i vårt tält och vi undrade om det var en tävling på G... hur många team får man in i ETT team tält?! Men det är som vanligt ALLTID trevligt med glada människor så ni är så välkomna. Det bidde lite sent i säng men nu är hon hel igen lilla bilen.
Fler inlägg kommer.

Vi firar Totte

Malmö Veidec Raceway

Tors. 27/5-10

Japp då va säsongen 2010 igång!
Bussen lämnade vidja 9:30. Johan som vanligt bakom ratten och Jonny bredvid som pratsällskap.
Uffe, Micke, Ingela, Jompa och Jag (Jessica) tog plats i sofforna. Nu bär det av till Malmö och årets första tävling.
I ågesta rondellen (vilket inte är långt alls hemifrån) börjar växlarna leva sitt egna lilla liv igen och vi blir stående ett litet slag. Efter en snabbkoll och en omstart av bussen kunde vi åka vidare men växellådan krånglade lite hela resan. Bussen har förresten fått tillökning i form av ett släp. Mer grejer ska med!
I jönköping såg vi en kul grej... en personbil hade visst missbedömt avståndet till en STOR lastbil. Personbilen kom körandes på en påfartsträcka och måste ha tänkt " jag hinner om jag gasar" jaja det gick visst inte så bra för när vi åkte förbi hängde den lilla bilen i luften fastsatt i lastbilen.

Vid 15:50 va vi i ljungby. Skulle bara ta en liten paus för sträckning av ben och tömning av blå... ja ni hajjar va. Då hör Johan att det pyser lite.. oj då en ny luftslang måste införskaffas och nu är det bråttom scania stänger 4 men sen är det ju så att folk utanför stockholm är så hjälpsamma att det spelade ingen roll att dom skulle stänga vi fick hjälp iallafall. Det meckas buss för fullt och då scania inte hade den rätta slangen körde mecknissen ner Johan till hydroscand där rätt del inhandlades och monterades på gamla bettan som även fick sig en liten smörjning. KANON LJUNGBY! Vi tackar och bockar.
Nu rullar vi igen.

Resten av resan gick bra och vid 19 tiden var vi framme i malmö och veidec raceway. Då var det dags att packa ur allt då. Bord, stolar, grill, kyl, gasolvärmare, tält, golv, verktyg och såklart BILEN! När allt var på plats va det bara att börja mecka då... Startmotorn villen inte vara med att leka längre, vilket våra karlar blev väldigt varse om på kjula då bilen fick puttas/springas igång. Försök 1: vår chaufför glömmer lägga i en växel. Behöver jag säga att det inte gick *fniss fniss*  Trötta puttar teamet tillbaka bilen för ett andra försök. På'n igen ba grabbar... Putta spring kom igen  nu då... sprang gjorde dom och speakern undrade om dom skulle springa 400 meter. Detta kan ta tid sa han hehe. Jo anledningen till den långa språngmarschen va att denna gång hade Johan glömt att sätta på bränslet och tändningen men upptäckte det i sista stund med trötta killar fortfarande puttandes och till slut SUCCE´!!! WROOOM WROOOM!

Iallafall detta problem  med startmotorn måste ju åtgärdas och det började dom som sagt var med på engång medans Jag och Ingela fixade llite käk. Kycklingwok med ris. Mumsigt!
Ett par öl intogs under kvällen och vid halv 2 gick vi till kojs.

God natt och på återseende.

Lite bussmeckande i Ljungby

Välkommen till JVA Racings blogg.

Jo vi tänkte föra lite dagbok när vi är på racen men kom ju på att blogg är ju roligare för då kan alla ta del av våra äventyr. Så därför skapades denna! Hoppas ni får en liten inblick i hur vi har det på våra race.

Ägare av bil och buss är Johan.
Lasse, Uffe, Jonny, Jompa, Micke och Richard är mekaniker.
Ingela, Gerd och Jessica sköter mat m.m.
Bloggen skrivs av Jessica.

www.jvaracing.se hittas mer info om bilen och teamet.





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0